ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Κόστος Χειρουργικής Επέμβασης
Πόσο θα στοιχίσει το χειρουργείο;
Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από:
το είδος και άρα την βαρύτητα της χειρουργικής επέμβασης
την χειρουργική τεχνική που επιλέγεται για την εκτέλεση του χειρουργείου
τη χρήση ειδικών υλικών ή εργαλείων ( ψαλίδι υπερήχων, αυτόματα συρραπτικά κτλ.)
την διάρκεια νοσηλείας, και το σύνολο των απαραίτητων εργαστηριακών ή απεικονιστικών εξετάσεων
την κλινική που επιλέγεται για την νοσηλεία και την χειρουργική επέμβαση
την αμοιβή του χειρουργού των συνεργατών και του αναισθησιολόγου
το είδος της ασφαλιστικής κάλυψης του ασθενούς. (δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο ή ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία)

Έχω δημόσια ασφαλιστική κάλυψη (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Δημόσιο κλπ.) τι μου καλύπτουν;

Τα περισσότερα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν ανάλογα με το είδος της χειρουργικής επέμβασης τα ειδικά υλικά (πλέγματα, εμφυτεύματα κλπ.) όπως και το μεγαλύτερο μέρος ή και πλήρως το κόστος των ειδικών εργαλείων (RF, ψαλίδι υπερήχων κλπ). Επίσης καλύπτουν μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης και του ημερήσιου νοσήλιου. Σε όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία έχει οριστεί ένα μέγιστο χρηματικό όριο(πλαφόν) πέραν του οποίου το ταμείο δεν μπορεί να αποζημιώσει τον ασθενή. Η γνώση και η σωστή χρήση των ασφαλιστικών καλύψεων των δημοσίων ταμείων, προσφέρει σημαντική μείωση στο κόστος της χειρουργικής επέμβασης.

Τι σημαίνει ότι, η κλινική έχει σύμβαση με το ταμείο μου;

Όταν η κλινική έχει σύμβαση με τον ασφαλιστικό φορέα σημαίνει ότι, νοσοκομείο και ασφάλεια έχουν συνάψει συνεργασία. Άρα η κλινική έχει αποδεχτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις του ταμείου, ενώ από την άλλη το ταμείο είναι σύμφωνο με τις παροχές υπηρεσιών υγείας και τις χρεώσεις της κλινικής προς τους ασφαλισμένους του. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η κλινική υπολογίζει και αφαιρεί άμεσα το ποσό που καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς, από το συνολικό κόστος της χειρουργικής επέμβασης, χωρίς καμία επιπλέον γραφειοκρατική διαδικασία, μειώνοντας σημαντικά το συνολικό κόστος του χειρουργείου.

Έχω ιδιωτική ασφάλεια. Θα χρειαστεί να πληρώσω και εγώ;

Αυτό εξαρτάται από το είδος της κάλυψης που έχει αγοράσει ο ασθενής από την ασφαλιστική εταιρεία. Στην περίπτωση που η κάλυψη είναι 100% δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση για το ασθενή ενώ στην περίπτωση που η κάλυψη είναι 70 ή 80% τότε είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και η συμμετοχή του δημόσιου ασφαλιστικού ταμείου. Επιπλέον αν η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση με την κλινική, τότε το κόστος της χειρουργικής επέμβασης τιμολογείται απευθείας, από την κλινική στην ασφαλιστική εταιρεία χωρίς να ζητηθεί τίποτα παραπάνω από τον ασφαλισμένο. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύμβαση, τότε η κλινική είναι δυνατόν να εξοφληθεί μέσω συναλλαγματικής διευκόλυνσης ή επιταγής και αυτό μπορεί να γίνει προκειμένου, ο ασφαλισμένος να καταθέσει στη ασφαλιστική εταιρεία τα απαραίτητα τιμολόγια, να πληρωθεί και στην συνέχεια να καλύψει την συναλλαγματική του υποχρέωση προς την κλινική.

Σε περίπτωση που επιθυμείται περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το κόστος της χειρουργικής επέμβασης ή τις ασφαλιστικές καλύψεις δημόσιων ή ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων και κλινικών. Συμπληρώστε την φόρμα που ακολουθεί, υποβάλλεται τα ερωτήματα σας και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Ιατρικό Ψυχικού.
Ιατρικό Περιστερίου.
Όμιλος ΙΑΣΩ
ΙΑΣΩ General.
Ερρίκος Ντυνάν
Ευρωκλινική Αθηνών
Doctors' Hospital

Σε περίπτωση που επιθυμείται περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το κόστος της χειρουργικής επέμβασης ή τις ασφαλιστικές καλύψεις δημόσιων ή ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων και κλινικών, συμπληρώστε την φόρμα ΕΔΩ, υποβάλλεται τα ερωτήματα σας και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

τηλ. επικοινωνίας: 6983 616748 - 6944 397776 - 210 5623438
Ώρες επικοινωνίας: 11.00 - 14.00 & 17.00 21.00
email: athdandoulaki@gmail.com
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Αθηνά Δανδουλάκη

 ΡΙΝΙΚΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ - ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΚΟΣΤΟΣ
Το κόστος της επέμβασης είναι ένα πολύ χαμηλό πακέτο  που  περιλαμβάνει:
  1) Επίσκεψη και ιατρική διάγνωση
  2) Έξοδα προ εγχειρητικού ελέγχου. (εξετάσεις αιματολογικές, καρδιογράφημα, πνευμονολόγο)
  3) μετεγχειρητική παρακολούθηση.
  4) Έξοδα χειρουργείου.
  5) Έξοδα νοσηλείας.
  6) Αμοιβή χειρουργού.
  7) Αμοιβή αναισθησιολόγου.  ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 
  Για πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα σας, ραντεβού με την Ιατρική Ομάδα, απορίες και πλήρη ενημέρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:  210 5623438 - 6983 616748
  Ώρες επικοινωνίας: 11.00 - 14.00 & 17.00 21.00
    Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε e-mail στο
  info@newbreath.gr. Θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.
  Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αθηνά Δανδουλάκη