Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΡΙΝΙΚΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ

Η χειρουργική αποκατάσταση (πλαστική) του στραβού ρινικού διαφράγματος διενεργείται μέσα από τη μύτη χωρίς εξωτερικές τομές. Ανάλογα με τη περίπτωση χρησιμοποιούνται laser, ραδιοσυχνότητες, υπέρηχοι, η ενδοσκόπια. Με την εμπειρία της Ιατρικής ομάδας μας η διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης είναι μικρή και ο χρόνος νοσηλείας διαρκεί συνολικά 3 – 4 ώρες.

Ακολουθεί συστηματική περιποίηση και καθαρισμός της μύτης με φυσιολογικό ορό για λίγες ημέρες. Μετά από 3 εως 5 ημέρες μπορεί κανείς να επιστρέψει στην εργασία και τις καθημερινές ασχολίες του.

Δέν υπάρχει πόνος, πρήξιμο και σημάδια.Στις περιπτώσεις που η επέμβαση του ρινικού διαφράγματος συνδυάζεται με αισθητική ρινοπλαστική, τοποθετείται στην εξωτερική επιφάνεια της μύτης ειδικός γύψινος, η, θερμοπλαστικός νάρθηκας για 5 ημέρες.

Οι μελανιές είναι περιορισμένες, αρχίζουν να υποχωρούν σε 3 ημέρες και εξαφανίζονται σε μία εβδομάδα περίπου.

Στις ρινοπλαστικές που γίνονται οστεοτομές υπάρχει ελαφρό πρήξιμο στα πλάγια της μύτης που υποχωρεί σταδιακά τους επόμενους 2–3 μήνες.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα σας, ραντεβού με την Ιατρική Ομάδα, απορίες και πλήρη ενημέρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 5623438 - 6983 616748

1 σχόλιο:

  1. Οι περισσότερες περιπτώσεις όπου χρειάζεται να γίνει ρινοπλαστική, γίνεται και ταυτόχρονη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος για καλύτερη αναπνοή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή